Därför slutar jag på C2 Management

C2 Management har i många år haft ett nöjd medarbetar-index på över 90. Vi har också ett Net Promoter Score på 50 – en kundnöjdhet jämförbar med några av de bästa business-to-businessföretagen i världen. Vi har varit lönsamma i alla år sedan 1999 och hjälper några av Sveriges största och mest framgångsrika företag med sitt förbättringsarbete.

Och som grädde på moset: I slutet mars tar vi emot Utmärkelsen Svensk Kvalitet ur Hans Majestät Carl XVI Gustafs hand.

Så varför i hela världen ska jag sluta?

Om du hade hoppas på några braskande avslöjanden om konflikter mellan mig och mina kollegor kan du sluta läsa här. Det handlar inte om något sånt. Inte heller om att jag är missnöjd med företagets riktning eller mål, eller att jag inte får rätt lön eller rätt förutsättningar. För det får jag.

Jag slutar för att det är dags. Jag har varit på C2 i nio år. Under de åren har jag växt otroligt som människa, som coach och ledarskapsutvecklare, som utbildare, som kollega. Jag har svårt att tro att jag hade kunnat använda de här åren till något bättre. Det har varit en perfekt nioårig grundskola i konsten att ”leva och verka till 100 procent”.

Men allting har ett slut, och att kunna ta fasta på den känslan i sig själv att ”nu är det dags” är också något jag lärt mig under de här åren. Någon frågade varför jag slutar och jag jämförde med att det är som att flytta hemifrån: Man kan trivas hur bra som helst med sina föräldrar, men det kommer ändå en dag då det är dags att putta sig själv ur boet och prova sina egna vingar. Stå på egna ben.

Så från och med april kommer jag att fortsätta i egen regi. I alla fall till att börja med, vi får se vilken riktning jag tar efterhand. Du kanske har ett uppslag för något du tror att jag kan hjälpa till med?

Jag kommer alltså att fortsätta som konsult och min nya verksamhet kommer att heta ”Perspektivskifte i Ledarskap”.  För det är precis vad jag vill åstadkomma. Jag vill hjälpa människor att hitta nya perspektiv på sin organisation, sin ledarroll, sitt förändringsarbete.

Framför allt vill jag hjälpa människor att hitta nya perspektiv på sig själva. Ungefär som jag gjort med mig själv under de nio senaste åren, och det är jag oerhört tacksam att ha fått göra. Tack Lars och alla andra kollegor genom åren för möjligheten att utveckla mig själv till den jag är nu – en mycket bättre version av mig själv.

Dags för nåt nytt.
Nu kör vi.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*