Coachning steg I – Personlig ledarutveckling och perspektivskifte

Utveckla ditt ledarskap, stärk din självkänsla, ta fram dina största styrkor som ledare – och bli diplomerad coach på kuppen! 

 

Vad kännetecknar en riktigt bra ledare? Är det förmågan att få andra genuint motiverade och engagerade? Att leda vägen och ta tuffa beslut? Är det förmågan att ta fram det bästa hos människor, eller förmågan att vara precis den ledare man behöver vara i varje situation?

 

Sanningen är nog att bra ledarskap är en kombination av alla dessa egenskaper och flera andra. Men riktigt bra och långsiktigt ledarskap åstadkommer vi bara när vi tar avstamp i våra egna styrkor och framsidor, och leder med både hjärta och hjärna – från en plats i oss själva som känns genuin.

 

Det är också det som skapar skillnaden mellan detta program och andra ledarskapsprogram. I det här programmet får du coachning och hjälp att hitta den där platsen i dig själv, där ditt ledarskap blir på riktigt. Där ledarskapet blir en förlängning av den du är: bortom metoder, modeller och floskler – eller känslan av att vara en bluff. Där du kan vara den förändring du vill åstadkomma, och där du kan åstadkomma en framåtrörelse hos dig själv och andra, till och med dem du trodde att du aldrig skulle kunna få att röra sig.

 

Personlig ledarutveckling och perspektivskifte är ett program utvecklat av Hans Korduner, en av världens skickligaste coacher och ledarutvecklare, tillsammans med Ola Ljunggren Bergeå, en av Sveriges främsta experter på ledarskap för ständiga förbättringar. Innehållet är testat, verifierat och vidareutvecklat i snart 30 år, och har fått många människor att bottna i sitt ledarskap och att både agera och må bättre i sina ledarroller.

 

Programmet ger dig kompetenser som du kan använda för att lyckas bättre i din ledarroll, oavsett vilken den är. Du får verktyg för att hjälpa andra dig själv och att hitta motivation och driv, leda förändringsprocesser och utveckla kulturen på arbetsplatsen. Alltihop genom att stärka självkänsla och självledarskap på ett för många deltagare livsomvälvande sätt.

 

Grunden i programmet är coachning. Teori blandas med praktik inom personlig och teammässig utveckling, ledarskap, förändringsledning, beteenden, kulturutveckling och det mänskliga psykets otroliga potential. Men framför allt blir du coachad i din roll, dina utmaningar och din väg framåt som ledare och människa. Genom varje coachning du får stärker du också din egen förmåga som coach.

 

Det här får du med dig från programmet: 
• Du blir diplomerad coach
• Du utvecklar dina förmågor inom coachning och ett utvecklande, lyssnande ledarskap
• Du stärker din självkänsla, ditt självförtroende och självledarskap – och lär dig hur du kan göra detsamma för andra
• Du bygger en djupare självinsikt och blir bättre på att ta vara på alla dina styrkor som ledare och människa
• Du får en omvälvande upplevelse som kan förändra synen på dig själv och ditt liv och ge dig helt nya vägar att agera i framtiden

 

Dessa metoder och färdigheter lär du dig:
• Coachning, specifikt “coaching perception” och den metod Hans Korduner utvecklat som kallas “myntcoachning”
• Metoder för konstruktiv och positiv feedback
• Övningar och metoder för att bygga tillitsfulla relationer
• Verktyg för att förstärka beteenden och utveckla den kultur din organisation behöver
• Kompetens inom förändringsledning och vad som skapar motivation och engagemang på djupet

 

Till vem riktar sig programmet?
Framför allt till dig som är chef eller ledare men också till dig som vill stärka ditt ledarskap som verksamhetsutvecklare, förbättringsledare, projektledare, agil coach eller liknande. Överhuvudtaget är det ett program för dig som ser att du har en potential att utveckla som ledare både för andra och dig själv.

 

Programupplägg

Programmet är längre än många andra, men det finns en anledning till det: Möjligheten att iterativt gå ut och praktisera dina nya ledarfärdigheter och sedan komma tillbaka för återkoppling och ta nya steg.

Programmet utgörs av totalt åtta (8) dagar fördelat på fyra programblock, och är begränsat till 10 deltagare. Under programmets första block formulerar alla deltagare sin målbild inom utvalda nyckelområden för sig själv och i sin verksamhet. Under de återstående programblocken coachas du som deltagare i din förmåga att realisera det önskade läget och får en väl avvägd blandning av ledarskapsteori och praktisk träning.

 

Före block 1 och mellan de övriga blocken får alla deltagare en timmes personlig coaching, för att tydliggöra den individuella utvecklingen.

Datum för träffar våren 2019:

  • 5-6 februari
  • 7-8 mars
  • 4-5 april
  • 7-8 maj

Plats: Gruppträffarna hålls i Ytterjärna Kulturhus, Södertälje (preliminärt)

Deltagaravgift: 40 000 kr per deltagare, exklusive moms och internatkostnad.

Bjud en kompis!: Ta med en kollega du känner dig trygg med, så får hen delta för halva priset.

Nöjd-kundgaranti: Om du inte är nöjd efter programmet får du pengarna tillbaka.

Programcoacher

Har du frågor eller vill anmäla dig, gör det enklast genom att skicka ett mejl till hans.korduner@coaching-teambuilding.se eller ola@perspektivskifte.se
Det går också bra att ringa Ola på 0709-543587 eller Hans på 070-7294882.